I mitt sista blogginlägg kommer jag att försöka redogöra hur Rädda Barnens arbete kan betraktas som en framväxande process i konstant förändring.
 
Rädda Barnen är en ideell organisation som arbetar på global nivå för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Rädda Barnen finns på plats i 120 länder tillsammans med olika katastrofteam som jobbar mot att rädda barns liv. De stannar kvar tills situtationen och läget har stabliliseras och är med och bygger upp samhället igen. 

Organisationen har jobbat i nästan hundra år och har en stor erfarenhet inom barn som lever i utsatta situationer. Deras kunskapsbas byggs upp genom att samla fakta, samarbeta med forskare och sedan dokumentera deras erfarenheter. Dem testar hela tiden nya metoder och hållbara lösningar på barns problem (Rädda Barnen, 2019).  

Organisationen samarbetar även med andra lokala myndigheter och organisationer som lever nära de utsatta barnen. Med hjälp av dessa experter blir de förbättringar som Rädda Barnen kämpar för långsiktiga (Rädda Barnen, 2019).

Gulbrandsen & Just (2016:311) menar på att strategiskt arbete kan ses som en framväxande process i konstant förändring. Och det tycker jag att Rädda Barnen arbetar i linje med. Jag tror på begreppet "plan for the unplanned", att man skall ha förståelse för att ett arbete eller insats kan resultera i något helt annat än vad man planerat. Omvärlden förändras hela tiden och det bör även de strategiska arbetet göra. 

Gulbrandsen & Just (2016:312) fortsätter och trycker på att de strategiska arbetet också går hand i hand med organisationens förmåga att låta intressenter delta i samarbetande processer, vilket Rädda Barnen gör. Vidare menar författarna att organisationers handlingsmöjligheter speglar sig i omvärlden Gulbrandsen och Just (2016:324). Att dom också arbetar aktivit för att världens barn ska få ett bättre liv, och på lång sikt förändra denna utsatthet. 

Enligt min mening så är detta en organisation som hela tiden tar ett steg framåt, som ser möjligheter och vill skapa förändring- kontinuerligt. Vill man så finns möjligheten att bli volontär för Rädda Barnen, där man bland annat vara med och stötta de barn som behöver det som mest, eller en sån enkel uppgift som att vli läxläsare för barn vars föräldrar har svårt att kunna hjälpa sina barn med skolarbete.

 

 
 
 
Bild hämtad från Rädda Barnen
 
 
 
 
Referenser:
 
Gulbrandsen, IB T. & Just, Sine N. 2016. Strategizing communication Theory and practice. Fredriksberg: Samfundslitteratur.
 
Rädda Barnen. 2019. https://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/sa-jobbar-vi/ (Hämtad 2019-04-21)

Kommentera

Publiceras ej